fredag 26 oktober 2012

Invigning av Emporia

I dag har det varit invigning av Malmös stora nya shoppingcenter Emporia som står för valfrihet och mångfald. Vi var där och skulle lämna en invigningsblomma till Jenny Strand som öppnat ny butik där. Butiken är liten men mysig och fin precis vid ingången. Vi hade nog inte mer än hunnit säga Grattis och Lycka till förrän brandlarmet gick. Alla kunder fick evakueras tills man funnit orsaken.
Vi och många med oss gick till Pressbyrån för att främst komma undan kylan ute men också för att ta en fika tills de släppte in på Emporia igen. Så vi köpte vars en kaffe och croissant och stod bland tandkrämerna inne på Pressbyrån och trängdes med andra frusna människor medans vi fikade. Det var en pizzaugn som utlöst larmet och kunderna kunde släppas in igen. Fantastiskt stort och fint shoppingcenter med en stor öppen matplats med olika restauranger i vacker miljö. Finaste skyltfönstret hade Illum med fin vinterdekor av lärkgrenar med lav och snö.

Oftast får inte blomsteraffärer blommor vid invigning för att det känns konstigt att ge blommor till någon som har en hel lokal fylld med det samma. Jag ville dock ändå ge någon form av blomsterdekoration/konstruktion som var lite annorlunda. Jag har en mycket duktig svetsare till man som hjälpte mig med konstruktionen och visar här lite bilder på resultatet.




 Röda rosor,björngräs och små ornithogalum blommor, ganska effektfullt tycker jag. Vad tycker ni?







3 kommentarer:

  1. WoW!!! Så läckert!!!!!

    SvaraRadera
  2. Hej !! Denna var ju bara så fräck och samtidigt väldigt vacker !! Får dit och titta på skapelsen !!
    Helen.

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket ja den blev faktiskt riktigt bra, ganska uppseendeväckande. Vet dock inte om Jenny uppskattade den. Senare under kvällen gick vi förbi affären och då stod den intryckt i en hörna??

    SvaraRadera