fredag 26 juli 2013

Hjärta

I veckan begravdes mamman till någon som jag tycker riktigt mycket om och jag gjorde då ett blomsterhjärta till henne i från oss i familjen. Hoppas dom blev nöjda och att denna sorgens dag inte blev allt för tung.

 
 
 
Många kramar till er från oss!
 

onsdag 17 juli 2013

Land of Hope

Tänk om man hade haft tid och möjlighet att åka till Montréals botaniska trädgård och Mosaïcultures Internationales Montréal 2013 som pågår från 22 juni till 29 september.



 
 


 
 En prestigefull tävling i hortikulturell konst med nyckeltema Land of Hope dvs. vikten av att bevara vår planets biologiska mångfald.



 
Tänk vilka förberedelser och vilket jobb!






 
Fantastiskt!



 
I tävlingen deltar ca 20 länder med 50 olika kreationer och bedöms efter sin genialitet.








 
 
Visst är det otroligt. Skulle ses med egna ögon .......
 

söndag 14 juli 2013

Sommartider

Vi finns tillgängliga i blomsterverkstaden hela sommaren, 10-17. Det är bara att ringa så fixar vi blommorna!



                        Glöm inte att ta kvällsdopp när sommarvädret är här. Finns inget bättre!

 

lördag 13 juli 2013

Skön dag

Vilken tur man har med vädret ibland, måste ha blidkat vädergudarna utan att veta om det :)
Jag fyllde år för ett tag sen och idag blev det äntligen möjligt att träffa släkt och vänner och bjuda på lite korvgrillning i trädgården.

 
 
Ibland är det så fint med det verkligt enkla som här med Klematis, Malva, Hostablommor, Daggkåpa, Murgröna och lite Humle i en tom olivburk.
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig helg!

 

torsdag 4 juli 2013

Bordsdekoration

En enkel bordsdekoration jag gjorde när sonen och hans kusin tog studenten. Stor Gerbera och mindre Germini, gula pärlor lite utströdda kronblad och för att piffa upp de annars lite tråkiga plastbesticken en rosett av det klassiska bandet i gult och blått (mannens idé faktiskt). 



 

tisdag 2 juli 2013

Hög Sorgdekoration

En traditionell sorgdekoration i vitt och lila. Blommorna Germini, Astillbe, Freesia och Allium har olika former och utgör tillsammans en fin kombination. Med olika sorters grönt blir det levande och vackert som här med Salal, Ruscus och de fina Astillbe bladen.