söndag 28 oktober 2012

Sorgbinderi från förra veckan

Detta hjärta gjorde jag i förra veckan, älskar vitt det är så fint ihop med mörkare grönt.




Hoppas alla får en fortsatt mysig helg
Kram Susanne

fredag 26 oktober 2012

Invigning av Emporia

I dag har det varit invigning av Malmös stora nya shoppingcenter Emporia som står för valfrihet och mångfald. Vi var där och skulle lämna en invigningsblomma till Jenny Strand som öppnat ny butik där. Butiken är liten men mysig och fin precis vid ingången. Vi hade nog inte mer än hunnit säga Grattis och Lycka till förrän brandlarmet gick. Alla kunder fick evakueras tills man funnit orsaken.
Vi och många med oss gick till Pressbyrån för att främst komma undan kylan ute men också för att ta en fika tills de släppte in på Emporia igen. Så vi köpte vars en kaffe och croissant och stod bland tandkrämerna inne på Pressbyrån och trängdes med andra frusna människor medans vi fikade. Det var en pizzaugn som utlöst larmet och kunderna kunde släppas in igen. Fantastiskt stort och fint shoppingcenter med en stor öppen matplats med olika restauranger i vacker miljö. Finaste skyltfönstret hade Illum med fin vinterdekor av lärkgrenar med lav och snö.

Oftast får inte blomsteraffärer blommor vid invigning för att det känns konstigt att ge blommor till någon som har en hel lokal fylld med det samma. Jag ville dock ändå ge någon form av blomsterdekoration/konstruktion som var lite annorlunda. Jag har en mycket duktig svetsare till man som hjälpte mig med konstruktionen och visar här lite bilder på resultatet.




 Röda rosor,björngräs och små ornithogalum blommor, ganska effektfullt tycker jag. Vad tycker ni?







måndag 22 oktober 2012

fredag 19 oktober 2012

Elmia flower grand prix 2012

I onsdags hade vi jätteroligt, Kerstin min kollega och jag, för vi var på mässa i Jönköping nämligen Elmia Garden 2012. Det är en stor mässa med olika hallar som bland annat hade trädgårdstema men även en årlig floristtävling, Elmia Garden Flower Grand Prix 2012. På mässan fanns diverse utställare som plantskolor, ljusförsäljare, försäljare för trädgårdsredskap men också grossistföretag som riktar sig direkt till florister. Det fanns också en mer manlig avdelning med skördetröskor, löpande band  sätt-maskiner mm. Det var verkligen en spännande, motiverande och inspirerande dag med allt ifrån svamp soppa och äppelmust till blomsterklädda stolsitsar, blomstertavlor, fina uppbyggda montrar och andra små fina detaljer. Ull och filt var verkligen storsäljare och fanns i dekorationer, buketter, andra inredningsdetaljer men också i de tävlande floristernas utvalda material. Tyvärr hann vi inte stanna till prisutdelningen eftersom vi hade ett tåg att passa men som tur är finns det ju andra bloggare som är snabba att dela med sig av resultaten. Tack!
Sammanfattningsvis en helt underbart mysig dag!

Lite bilder från tävlingen och mässan




Uppgiften och materialet


Grattis till vinnarna!

1:a Malin Svahn, La Fleuriste

2:a Johan Pettersson, Floristkompaniet
3:a Emma Hansson, Lindomefloristerna






Lina Supsticks









Johan Pettersson





Från Alot´s monter






Strandkyrkan Bunkeflostrand

Kvartersblomman ställde ut på polisens informationskväll arrangerat av Bunkeflostrands Villaförening i Strandkyrkans lokaler, Bunkeflostrand. Kanske var just du där och uppmärksammade Kvartersblomman.
Här är lite bilder därifrån.
















torsdag 18 oktober 2012

Sol och bad

Måste be om ursäkt för att jag inte kommit med några inlägg på en tid men det beror dels på att jag varit på en välförtjänt semester och dels på att jag haft väldigt mycket att göra senaste tiden. Nu ska jag försöka ändra på detta i alla fall.



En helt fantastisk vecka i Ayia Napa med sol och bad.